Om Ohde & Co

Genom att använda hjärta, hjärna och erfarenhet hjälper Ohde & Co till att driva förändringsprocesser. Metoden heter Lean Growth och innebär systematiserat sunt förnuft som handlar om att använda resurserna inom ett företag på rätt sätt: Att frigöra resurser till tillväxt.

Boken LN GRWTH beskriver tankarna bakom Lean Growth, som översatt till svenska är Resurssnål Tillväxt. Delar av boken som pdf

Hur du får ditt företag att växa
Faktum är att resurserna redan finns där. Bara en mindre del av företagets verksamhet tillför kundvärde. Resten är slöseri med tid, energi och pengar. Resurssnål Tillväxt är en kontinuerlig, konsekvent och långsiktig process utan slut. Den ger ingen trendig snabblösning på ökad lönsamhet men den visar en väg som garanterat gör det.

Det är skillnad på företag som drivs av Lean Growth och traditionellt styrda företag. Vi kan förklara skillnaden.

Vi är tydliga med vad vi kan åstadkomma
Tillsammans med ditt företag tar konsulterna fram ett koncept som passar just din organisation. Vi vänder oss till företag inom alla sorters verksamheter, inte bara tillverkande företag. Oftast arbetar våra konsulter i team och vi finns med i tre steg i förändringsprocessen.

1. Förstudie – vi gör en bedömning av vilka potentialer som finns samt tänkbara men ändrade förutsättningar beskrivna i olika scenarier.
2. Utvecklingsfas – tillsammans med klienten bekräftar vi scenarier och vidarutvecklar strategier till handfasta aktiviteter. Om inte kundorganisationen "köper" lösningen kommer initiativet inte att lyfta!
3. Implementering - Nu är ditt företag aktivt på egen hand med förändringen av att öka tillväxten. Våra konsulter finns med i bakgrunden som stöd.

Lång erfarenhet
Ohde & Co startade 1993 och våra konsulter är antingen civilingenjörer eller civilekonomer. Vi har alla lång erfarenhet från befattningar som linjechefer och därtill lång erfarenhet från konsultverksamhet.

Vi har löst uppgifter för flera av de största svenska internationella industriföretagen såsom SKF, Volvo, Getinge, AstraZeneca, Peab, BAE Systems Hägglunds och IKEA-verksamheterna Industry och Components, men också många medelstora företag som Trioplast, Troax, Gnotec, Reac m fl. 

I tjänstesektorn har vi arbetat med några vårdföretag och landsting men också mediaföretag som Stampen/Göteborgs-Posten, Promedia och MittMedia.

Vår vision är att vara det mest respekterade företaget i vår bransch i Sverige.

 


Välkommen till Ohde & Co
Ohde & Co har stor samlad kompetens.